Vragen en antwoorden | Jeffrey Dral arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video sign drawing_portrait_jeff_1

Hoe schrijf je een vervelend geheim op?

Het opschrijven van je gevoelens en gedachten kan je heel goed helpen bij het delen van een vervelend geheim. Het kan je helpen om je gedachten op een rijtje te zetten en je kunt je tekst vervolgens gebruiken om je geheim te delen zonder het te hoeven uitspreken. Hier vind je tips om je te helpen het vervelende geheim op te schrijven.

Benodigdheden:

1) Een fijn plekje
Zoek een rustige plek waar je je fijn voelt. Dit kan je eigen kamer zijn, een stille hoek in een park, een klaslokaal, of waar je maar wilt. Het is het allerfijnst als je weet dat je er niet gestoord kunt worden tijdens het schrijven.

2) Papier en een pen
Want zonder kun je natuurlijk niet schrijven, en op papier gaat schrijven vaak makkelijker dan op de computer, of in je telefoon.

Schrijf alles op wat in je opkomt

Zet je pen op het papier en schrijf alle gevoelens en gedachten die in je opkomen op. Zonder je zorgen te maken over hoe mooi of lelijk je handschrift is. Losse woorden, halve zinnen, alles is oké. Je bent klaar wanneer jij vindt dat je dat bent.

Gebruik een vragenlijst

Schrijf de volgende vragen over op papier en schrijf er vervolgens antwoorden bij.
1) Wat is het geheim dat ik wil delen?
2) Welke gevoelens en gedachten krijg als ik aan dit geheim denk?
3) Waarom wil ik dit geheim delen?
4) Wat hoop ik te bereiken door het te delen?
5) Ben ik ergens bang voor?
6) Hoe voel ik me nu ik het heb opgeschreven?
7) Wat wil ik dat er gebeurt als er straks iemand van dit geheim afweet?

Wil je weten hoe ik mijn geheim heb opgeschreven?

Dat mag! Je kunt er over lezen in het boek ‘Liegen zul je'.

Copyright © 2024 Jeffrey Dral