Nieuws | Er is iets waanzinnigs gebeurd! | Jeffrey Dral arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video sign drawing_portrait_jeff_1
Terug

Jeffrey Dral viert het goede nieuws met zijn beste vrienden

9 januari 2023

Er is iets waanzinnigs gebeurd!

Vrolijk en belangrijk nieuws: vandaag, maandag 9 januari 2023, gebeurde er iets waar ik heel lang op gehoopt heb...

In de loop van de ochtend ontving ik een berichtje: of ik vanmiddag tijd had om langs te komen op de uitgeverij. Ik wist meteen: dit moet wel goed nieuws zijn. Of niet. Dat kon eigenlijk ook nog steeds.

Daar zaten Jolijn, de uitgever van Volt Kinderboeken, en Edward, een hele goede vriend en fantastische schrijver die me de afgelopen drie jaar in mijn schrijfproces heeft geholpen. Hij wist al welk nieuws me boven het hoofd hing, en hij kon helaas maar heel even blijven, maar hij wilde absoluut bij dit moment zijn.

'Vertel jij het, of ik?' vroeg Jolijn aan Edward. 'Doe jij maar,' antwoorde hij. 'Nee, jij,' zei Jolijn. Zo ging het een paar keer over en weer, het leek wel een uur te duren. En toen zei Jolijn het opeens: 'We willen jouw boek heel graag uitgeven. Het is heel belangrijk dat dit verhaal verteld gaat worden.'

Het was een overweldigende ervaring om te horen dat Volt gelooft in mij en mijn boek en dat het nu dan eindelijk, na bijna 7 jaar sinds ik de eerste woorden op papier zette, zal worden uitgegeven. Het is een droom die uitkomt en ik voel me dolgelukkig en dankbaar.

Maar het is ook spannend, want niemand weet nog waar dit boek over zal gaan. Het is een heel persoonlijk verhaal dat ik lange tijd voor mezelf heb gehouden. Nu het binnenkort wordt uitgegeven, voelt het bijna alsof ik mezelf helemaal bloot ga geven aan de wereld. Maar ik geloof zo sterk in de boodschap van het verhaal en de kracht ervan om anderen te inspireren en te raken, dat ik er klaar voor ben om het te delen.

Om de hoek van de uitgeverij belde ik mijn ouders. Mijn moeder huilde toen ze het hoorde, van blijheid, en ook mijn vader was superblij en mega trots.

En ten slotte belde ik al mijn vrienden. Om ze allemaal uit te nodigen voor een etentje ergens in de stad. Nog geen twee uur later kwamen ze allemaal al opdraven. De een kwam binnen met bloemen, de ander met champagne, en de ander met tranen én bloemen én champagne. Het was fantastisch. We vierden tot in de late uurtjes én brainstormden tussen de gangen door over hoe we de release van mijn boek kunnen gaan vieren. Er zullen veel dingen op me gaan afkomen, zoals het bewerken en redigeren van het manuscript, het ontwerpen van de cover (dat ga ik zelf doen!), het plannen van de lancering en het promoten van het boek.

Ja. Vandaag was echt een dag die ik nooit zal vergeten. Maar het meest waanzinnige — nog waanzinniger dan het bovenstaande nieuws — is het gevoel dat ik de steun heb van een fantastische uitgeverij en van vrienden en familie die me ondersteunen. Ik ben er dus klaar voor. Echt klaar. Honderdachtentwintigduizend procent.

- Jeffrey

Copyright © 2024 Jeffrey Dral